PODJETNIK


Matej in Miran Meža, Mega M

 
Direktorja uspešnega podjetja Mega M, ki je vodilno na področju zlivanja sodobnih telekomunikacij, govornih in podatkovnih komunikacij, procesa, ki vodi v novo obdobje medosebnega komuniciranja.


1. Je bila dobra ideja, ki izhaja iz potreb na trgu, ključna za uspeh vašega podjetja? 
Ideja in tržna potreba, ki je bila pred dvanajstimi leti vzrok in povod za ustanovitev podjetja, danes ni več primarni nosilec posla v podjetju. V letih našega poslovanja se je na področju informatike in telekomunikacij toliko spremenilo, da smo morali prilagoditi vse poslovne modele, produkte in storitve, saj smo le tako lahko ostali na trgu konkurenčni, s svežo in sodobno ponudbo.
 
2. Kaj vas najbolj žene v življenju, kaj je tisto, zaradi česar se soočite s katerokoli oviro? 
Novi izzivi, novi problemi, katerih rešitev pomeni nekaj novega v dobro vseh.

3. Kaj bi svetovali vsem, ki imajo znanje za razvoj visokotehnološkega produkta, pa se s podjetništvom šele spogledujejo?
Ne delajte vsega sami. Osredotočite se na tisto, v čemer ste najboljši, za vse ostalo pa poiščite tiste, ki so najboljši na svojih področjih. Vredno je poskusiti. Bolje poskusiti in ne-uspeti kot pa živeti s tem, da bi rad poskusil pa si nisi upal.
 
4. Bi se danes s podjetniškimi izkušnjami, ki jih imate ponovno odločili za podjetništvo?
Pred leti, ko smo ustanovili podjetje, ni bilo podjetniških delavnic, inkubatorjev, start-up mentorstev in podobnih iniciativ za spodbujanje podjetništva. Tudi birokratski postopki so takrat bili bolj težavni. Danes je predvsem zaradi dobrega podpornega okolja začeti podjetniško pot dosti lažje. Res je, da je z leti trg postal konkurenčnejši, vendar podporno okolje, ki je na voljo, to odtehta.
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!