NOVICA


Najboljši Startupi Trampolina 2018

 
V sredo, 6. 6. 2018, je v Podjetniškem centru Standard v Velenju potekal zaključni dogodek ekskluzivnega 6-tedenskega programa za razvoj podjetniške ideje – Podjetniški trampolin 2018. Investitorjem iz Slovenije in tujine se je predstavilo šest najboljših startup-ov, 140 obiskovalcev pa je naziv Startup leta SAŠA regije podelilo ekipi Evegreen, ki je prepričala z biorazgradljivimi lončki.

Podjetniški trampolin je program SAŠA inkubatorja, ki ekipam omogoča, da v šestih tednih podjetniško idejo razvijejo do te mere, da so pripravljeni na vstop na trg. V letu 2018 se je v program prijavilo 24 ekip, izmed katerih je bilo izbranih 12 tistih, ki so prepričale s svojo idejo in možnostjo hitre rasti. Pred potencialnimi investitorji se je predstavilo 6 najboljših ekip Trampolina 2018:
 

Ingrins 

(Aljoša Naglič, Matej Firer, Matej Romih, Uroš Krajner)


Qube grow je avtomatiziran regal namenjen za pridelavo zelenjave na več nivojih neodvisno od dnevne svetlobe in letnega časa. Lahko ga postavite na balkon, klet ali pa z njim popestrite dnevno sobo ali kuhinjo. Primeren je za vse, ki obožujejo doma pridelano svežo zelenjavo, nimajo vrtov ali časa za gojenje.
 

BarCheck

(Karmen Rovšnik, Franci Pfeifer, Miha Robnik)


BarCheck je prva celovita programska rešitev za gostinsko poslovanje, ki v celoto povezuje štiri ključne dejavnike v gostinstvu: ponudbo, gosta, osebje ter gostinca. V osnovi je to večplastna nadgradnja oz. razširitev klasične davčne blagajne, ki omogoča optimizacijo in avtomatizacijo delovneih procesov

NovaTI.si 

(Nina Pirečnik, Patricija Hofman, Alksandar Ignjatić, Tamara Krajnc)


NovaTi.si je online coaching program, ki spreminja življenja na bolje z video treningi in prehranjevalnim planom, prilagojenim posamezniku z visoko stopnjo motivacije s strani naše ekipe, saj sodelujemo z lepotnim kirurgom Medical Group Fabjan, kateri bo večkrat letno podaril brezplačni lepotni poseg po izbiri naključno izbrani stranki, katera bo zakupila paket svoje preobrazbe.
 

RS Labs

(Rok Urbanc)


Nova zakonodaja, ki določa postopek hrambe zdravil in cepiv v medicinskih hladilnikih, zahteva neprekinjen nadzor temperature v hladilnikih in najmanj 3 krat dnevni fizični zapis stanja. Čas popisa temperature v hladilnikih določi pravilnik podjetja. Nova zahteva predstavlja dodatno obremenitev za delavce v zdravstvu. Razvili smo produkt, ki avtomatizira postopek nadzora, zapisovanja, pregledovanja in varne hrambe podatkov o stanju in zgodovini stanja temperature v medicinskih hladilnikih.
 

Pekmez 

(Adnan Ajšić, Denis Matošević)


Pekmez je zbirka stoletnih znanj. To je po tradicionalnem mehanskem postopku pridobljen jabolčni sadni eliksir, ki ohrani vse zdravilne učinke sadja. Za en liter Pekmeza je potrebno deset litrov jabolčnega soka brez aditivov sladil in konzervansov. Jabolčni sok je pridobljen iz skrbno izbranih biološko pridelanih avtohtonih vrst jabolk. Zato je v eni žlici Pekmeza vso naravno bogastvo zdravilnih učinkovin cele košare jabolk. 
 

Evegreen 

(Eva Štraser, Domen Štraser, Matej Navodnik, Roman Herlah)
Startup leta SAŠA regije je preko online glasovanja izbralo več kot 140 prisotnimi podjetnikov, startupov, investitorjev ter predstavnikov večjih korporacij. Evegreen izhaja iz problematike, da smo v zadnjih letih priča skokovitemu porastu uporabe plastičnih izdelkov. Mikrodelci plastičnega odpada pronicajo v podtalnice, reke in oceane ter posledično vplivajo na nas ter na naše zdravje. Evegreen je v sodelovanju s Slovenskimi ter Evropskimi partnerji razvil formulo izdelave materiala iz zavržene hrane (grah) ter tehnologijo predelave materialov proteinskega izvora na klasičnih strojih za brizganje plastike. Iz teh materialov so izdelali eko lonček, ki v mesecu dni po zasaditvi v zemljo postane hrana za mikroorganizme in se transformira v gnojilo. Hkrati pa je učinkovita ter naravna zaščita pred vrtnimi zajedavci. Eva Štraser, vodja ekipe Evegreen: »Na Podjetniški trampolin smo se prijavili, ker smo želeli ugotoviti ali smo na pravi poti. Smo mlada, ambiciozna ekipa, ki združuje znanja različnih področij od razvoja novih materialov, tehnologij izdelave, prodaje, poprodajnih aktivnosti itd. Pa vendar smo se soočali s številnimi neznankami kot so, kako dobro predstaviti našo zgodbo javnosti ter seveda, na katere prodajne kanale se usmeriti. S strokovno pomočjo mentorjev, odlično organizacijo, predvsem pa odličnim izborom predavateljev smo v teh 6 tednih ogromno pridobili. Sama pot do naziva Start up leta seveda ni bila enostavna, smo pa zelo veseli in ponosni, da so investitorji in ostali gostje prepoznali naš potencial.


Karla Sitar,  direktorica SAŠA inkubatorja: »Ponosni smo, da v SAŠA inkubatorju ne ponujamo samo prostorov, ampak naše delovanje temelji predvsem na kvalitetnih programih, skozi katere se rojevajo nova mlada podjetja, ki razmišljajo drugače in imajo potencial globalne rasti.« 
Avtor: Ana Anžej, 6.6.2018
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!