NOVICA


Balkan Start:up 2017 odpira pot v Silicijevo dolino

 Te dni je v SAŠA inkubatorju svoje ideje pililo 11 startup ekip iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in Kosova.

Skozi intenzivne izobraževalne delavnice so ekipe pridobile znanja in nasvete na področju brandinga,
poslovnih modelov, storytellinga, growth hackinga in pitchinga.

Market and consumer intelligence: Paula Cardenas MahneWhich business model works: Nina DremeljCreate the story which sells: Goran TomšičGrowth hacking: Domen KertPitch good or go home: Dario Zorić
Na zaključnem dogodku je svoje izkušnje z nami delil direktor ABC pospeševalnika Dejan Roljič.


 

Kdo potuje v Silicijevo dolino?

Veliki finale dogodka je predstavljalo tekmovanje ekip za poslovno potovanje v Silicijevo dolino z ABC pospeševalnikom. Komisijo v sestavi Dejan Roljič (direktor ABC pospeševalnika), Uršula Menih Dokl (direktorica korporacijske identitete in komuniciranja Gorenja d.d.), Karla Sitar (direktorica SAŠA inkubatoja), je prepičala domača podjetnica Metka Tratnik z dizajnerskimi ženskimi kravatami - Tiesy.


Metka Tratnik: "Ko sem razmišljala o prijavi na Balkan startup, najprej nisem bila najbolj prepričana ali se je sploh smiselno prijaviti, saj Tiesy ni tehnološki produkt. Bolj kot sem razmišljala, bolj sem videla v tem prednost, ker pa je lahko ženska kravata zelo dobra osnova za tehnološki razvoj izdelka. Skozi program sem si vedno bolj želela nagrade in vedno bolj sem verjela, da lahko Tiesy osvoji tako nagrado kot tudi uspe v Silicijevi dolini. In tako kot pravijo: če si res močno želiš, se tudi uresniči. Ker sem si močno želela in resnično delala na tem, mi je tudi uspelo. Sedaj odhajam v Silicijevo dolino in verjamem, da bodo tudi tam zaznali potencial samih kreacij in namene produkta. Že komaj čakam, da se vrnem in vam poročam o napredku. Še enkrat hvala SAŠA inkubatorju in ABC Acceleratorju za priložnost! Obljubim, da jo bom izkoristla do potankosti."


Nagrada za najboljši pitch (pametni telefon podjetja Mega M) pa je odpotovala v Črno Goro z ekipo The Badger Crew, ki razvija broško v obliki zaslona, ki je namenjena prikazovanju slik, GIF-ov ali družabnih medijev s pomočjo povezave s pametnim telefonom.Vse ekipe so poleg pridobljenega znanja in izkušenj pridobile tudi direkten kontakt z direktorjem ABC pospeševalnika, ki jim je ponudil pomoč pri nadaljnjemu razvoju ideje.


Happy bug
Učni pripomoček s katerim se otroci naučijo programiranja, reševanja problemov, kreativnosti in komunikacijskih spretnosti.
GYMSYS 
Inovativni sistem za obstoječe fitnes naprave povezan z digitalno aplikacijo, ki spremlja vadbo posameznika in mu daje povratne informacije.
ORDERO 
Platforma, ki podjetjem omogoča enostavno online rezervacijo termina.INGRINS
Razvoj komore, ki zagotavlja optimalne pogoje za rast zelenjave brez uporabe kemikalij. 
PUBLISH AR   
Platforma za ustvarjanje vsebine AR in prinaša dodano vrednost predvsem na trgu izobraževanja in založništva.TUDO
Modularno pohištvo, ki je prilagodljivo in spremenljivo, kot lego konce za odrasle.KOLIBA  
Prvi slovenski lokal, v katerem bodo mobilni telefoni obiskovalcev dobesedno zaklenjeni.
STARTUP GENERALIST  
Platforma za izobraževanje in certificiranje startup svetovalcev.
OLDTIMER WHEELS
Obnova in oblikovanje platišč za starodobnike.

 
Operacijo delno financira Evropska unija Iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Prednostne naložbe: 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.


 
Avtor: Ana Anžej, 23.10.2017
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!