NOVICA


Prvi tradicionalni Balkan Start:up 2016

 
Minuli vikend je v mestu cvetočih idej - Velenju, potekal mednarodni podjetniški dogodek, kjer so mladi iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Albanije, in Kosova razvijali  svoje ideje in iskali možnosti medsebojnega sodelovanja in povezovanja s slovenskimi podjetji.

PC Standard gostil vrhunske podjetnikeV petek, 21. 10. je dogodek slavnostno odprl podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je izrazil podporo tovrstnim dogodkom, saj »v Velenju na medkulturnosti in povezovanju gradimo nove zgodbe o uspehu«.Sandi Češko, ustanovitelj podjetja Studio Moderna

»V preteklosti je bil element spremembe konkreten produkt. Danes za uspeh ni potrebno graditi novih stvari, ampak samo popraviti to, kar smo storili narobe oziroma preoblikovati že obstoječe. Danes ni omejitev. So samo sanje, ki se uresničijo, če v njih verjamemo!«Tanja Skaza, direktorica podjetja Plastika Skaza

»Živim svoje sanje in uživam v tem kar počnem. Svetujem vam, da investirate vase in v svoje izobraževanje, saj se vam bo ta naložba povrnila v obliki uspehaRok Lesjak, direktor korporativnega start:up-a Gorenja GOR

»Ideja je izjemno pomembna, za uspeh pa je pomembna tudi dobra ekipa in izjemno učinkovita izvedba.«


Vodstvo Mestne občine Velenje sprejelo mednarodno delegacijo

V soboto so predstavnike SAŠA inkubatorja,  Networks-a Sarajevo,  Start:up inkubatorja Rijeka,  Združenja mladih podjetnikov Srbije,  Inovation centra Kosovo, Tirana incubator-ja in njihove mentorje sprejeli podžupan MOV Peter Dermol, direktor občinske uprave Iztok Mori in vodja urada za razvoj in investicije Alenka Rednjak.  


Prepričala domača ekipa ArtNailV nedeljo, 23. 10. so ekipe svoje delo predstavile strokovni komisiji, ki so jo sestavljali:
•    Dejan Bohak, vodja distribucijske prodaje v podjetju Gorenje POINT
•    Matej Tratnik, vodja razvojnega oddelka v podjetju Plastika Skaza
•    Matej Meža, direktor podjetja MegaM.Zmagovalna ekipa ArtNail je komisijo osvojila z risalnikom za nohte, ki prinaša revolucijo na trgu. Uporabniki z njim pridobijo realno predstavitev pred poslikavo, natančno izvedbo in povečajo svojo produktivnost. Za vse informacije jim lahko pišete na artnail@kdj.si.

Drugo mesto v roke ekipi iz Rijeke – Braille Riddles

Braille Riddles je projekt, ki ga izvaja skupina študentov s ciljem, da ustvarijo serijo izobraževalnih pripomočkov za slepe in slabovidne osebe. Pripomočki, ki so trenutno na trgu, so še vedno predragi za večino slepih in slabovidnih oseb. V sodelovanju z univerzami in združenji slabovidnih državljanov, bodo s pomočjo 3D tehnologije, proizvedli ekonomsko dostopne izdelke, ki bodo bistveno izboljšali izobraževanje slepih in slabovidnih oseb.

Kravuljček zasedel tretje mesto

Kravuljček je ženski modni dodatek ki stopa ob bok moškim elegantnim kravatam. Gre za ročno narejen izdelek iz vrhunskih materialov in unikatnega izgleda. Kravuljček se najbolje počuti v poslovnem okolju, sestankih in poslovnih prezentacijah, najbolje pa se poda ženskam, ki želijo izstopiti iz sivine vsakdanjih dolgočasnih modnih dodatkov.


Predstavljenih 10 podjetniških idej

ArtNail - Velenje: risalnik za nohteBraill Riddles - Rijeka
:  izobraževalni pripomočki za slepe in slabovidneKravuljček - Velenje: izviren ženski modni dodatekSumthesun - Priština: platforma, ki povezuje stranke s podjetji, ki nameščajo solarne sistemeIzaberi faks - Sarajevo: aplikacija, ki mladim omogoča iskanje ustrezne fakulteteImaginarium - Kragujevac: spletna trgovina, ki omogoča pregled izdelkov v virtualni resničnostiLovePranks – Zagreb: duhoviti dodatki za hostle, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo sodobnih potnikovZgodovinska zanka- Velenje: interaktivna vodenja skozi zgodovinska obdobjaTirana XXL – Tirana: portal za objavljanje dogodkov in online nakup vstopnicBeHotCup: inovativna dizajnerska termo skodelica, ki preprečuje hitro ohlajanje toplih napitkovFotografije: Mladen Blatnik in Katja Skornšek
Avtor: Ana Anžej, 23.10.2016
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!