NOVICA


Velenje Pitch Open 2016

 
V petek, 17. junija 2016, smo v sodelovanju z Ustvarjalnikom pripravili zaključni ŠtartUp večer, na katerem smo gostili dva uspešna star:up-ovca.

Svojo zgodbo je z nami delil Matevž Petek, ki je v Silicijevi dolini zagnal nov startup Povio z istoimensko aplikacijo, ki je namenjena uporabnikom pametnih mobilnih telefonov.  Povio je nov način komuniciranja med uporabniki. Je družbeno omrežje, prek katerega uporabniki pametnih telefonov delijo fotografije, njihov namen pa ni sebe pokazati v čim boljši luči, kot na družbenih omrežjih tipa Facebook, Instagram in Foursquare. Po besedah Petka je sliko najlaže ustvariti in zajeti, pa tudi »konzumirati«. V delčku sekunde se lahko odločiš, ali te vsebina na sliki zanima ali ne. Ali kot še pravi: »S sliko ujameš svoje vsakdanje življenje skozi lastne oči«. »Mladi imamo manj problemov z zasebnostjo kot starejši,« še meni Petek, saj je starejša generacija odraščala v drugačni informacijski dobi. »So tudi manj konservativni glede tega, kaj bo o njih na internetu. Mladi narekujejo trend. Ko vidijo na Facebooku tete in strice ali babice in dedke, je zgodba passé


Vodja ekipe GoAvio, Matej Gaser, ki je z Nizkocenovci.si, postal zmagovalec letošnjega tekmovanja Start:up Slovenija, je med drugim izpostavil: »Uspeh pride, ko delaš kot konj, ko si zadevi predan in ne obupaš.«  Nizkocenovci.si uporabnikom nizkocenovnih letov omogoča, da enostavno najdejo najboljšo povezavo za njihovo želeno destinacijo in najdejo dan, ko je vozovnica najcenejša. Trenutni iskalniki se osredotočajo predvsem na popotnike, ki natanko vedo, na kateri dan želijo leteti iz domačega letališča. Podjetje Nizkocenovci pa se osredotoča na uporabnike, ki želijo leteti z nizkocenovnimi leti tudi z letališč v tujini in iščejo najnižjo ceno.

9 kreativnih idej

V drugem delu je svoje inovativne podjetniške ideje predstavilo devet ekip:

•    WetPocket - kopalke z vodoodpornim žepom za shranjevanje,•    Herbika - dostava zdravih obrokov na delovno mesto,•    LumniSAFE - samonapajalni mobilni opozorilnik za prehode na železniških postajah,•    E-sports ekipa - izobraževanje mladih za tekmovanje na svetovnih tekmovanjih,•    Risalnik za nohte - naprava, ki s pomočjo aplikacije ustvarja poslikave nohtov,•    ThinkAlong - pasja ovratnica, ki omogoča spremljanje počutja vašega psa,•    XPRESSJOB - interaktivna zaposlitvena platforma,•    Intervent - magnetna opozorilna tabla za prepoznavnost prostovoljnih gasilcev na nujni vožnji,•    ConcertMatch - platforma, ki povezuje organizatorje dogodkov in glasbenike.

Podelili 3 nagrade

Na podlagi ocenjevanja strokovne komisije, ki so jo sestavljali podjetniški strokovnjaki Matevž Petek (PovioLabs), Matej Gaser (GoAvio) in Matej Meža (MegaM), in glasovanja občinstva, so prva mesta zasedle ekipe ThingAlong, LumniSAFE in Risalnik za nohte.
 
Omenjene ekipa bodo v poletnih mesecih z APS-om odpotovale na 3-dnevno strokovno ekskurzijo v Budimpešto. Tam se bodo sestali s potencialnimi tujimi investitorji, spoznali tamkajšnjo start:up sceno, ter podjetje PREZI – nam najbližje podjetje, ki je vredno več kot milijardo evrov.
 
Avtor: , 17.6.2016
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!