NOVICA


6 ekip navdušilo investitorje

V SAŠA inkubatorju smo letos premierno organizirali vrhunski podjetniški program Podjetniški trampolin 2016, v okviru katerega so start:up ekipe 6 tednov oblikovale in pilile svoje ideje ob podpori strokovnih mentorjev.


 
Med štirinajstimi sodelujočimi smo izbrali šest najboljših ekip, ki so se v petek, 25. marca na Dnevu P predstavile pred potencialnimi vlagatelji in zainteresirano javnostjo.
 

6 vrhunskih ekip


Mobilni dnevnik s Slovenske planinske poti

Razvijajo mobilno aplikacijo, ki je alternativa že obstoječemu planinskemu dnevniku. Aplikacija planince vodil skozi slovensko Transverzalo s pomočjo zemljevida in jih opozarjala na vremenske razmere pred odpravo na posamezno pot. S pomočjo GPS lokacije uporabniki pridobijo “žig” ob osvojenem vrhu, hkrati pa lahko vidijo, kdaj so osvojili vrh in kako dolgo so potrebovali, da so ga osvojili.
 
 
HERBIKA
Herbikina Halo smuti ponudba omogoča in poskrbi, da lahko žlico ali požirek zdravja dobite naravnost z vrta ali travnika na svoje delovno mesto. V namene te dejavnosti poskuša čim več zelenjave in sadja pridelati sama, če se ne da, pa le-to poiskati pri istomisličih lokalnih ponudnikih.
 

OLTA
Razvoj spletnega turističnega portala in spletne aplikacije namenjene najemodajalcem. Na enem mestu bodo združili celovito ponudbo manj izpostavljenih a prav tako zelo zanimivih tipov. Na drugi strani pa želijo najemodajalcem omogočiti enostavno obvladovanje in hitro upravljanje nad povpraševanji in rezervacijami.
 

TACA

Razvija 100% naravno in organsko maslo za nego in zaščito pasjih tačk, ki pomaga odganjati insekte, bolhe in klope.
 
 
cPark
Razvijajo aplikacijo za plačevanje parkirnine in navigacijo do parkirišč, s katero želijo prispevati k urbanemu razvoju, uporabnikom pa ponuditi enostavno, pravično in lagodno izkušnjo.
 
 
Zadruga Vez
Vse več prebivalcev mest se zaveda pomembnosti zdrave prehrane in zdravega načina življenja, vendar nimajo prostora za svoj lasten vrtiček. S to težavo se še posebej srečujejo prebivalci blokov. Vertikalni vrtovi omogočajo pridelavo okusne in zdrave zelenjave ter zelišč v urbanem okolju na dosegu roke.
 

 
Navdušili domače in tuje investitorje

 
Ekipe so pridobile zanimanje potencialnih investitorjev in so v  fazi dogovarjanja za morebitno dolgoročno sodelovanje. Z nami so bili:

Kent Leslie Walwin
uspešen in ugleden angleški poslovnež s 40 letnimi izkušnjami na vseh področjih TV in filmske produkcije in distribucije. Je lastnik in solastnik več TV postaj in mrež v Veliki Britaniji in tudi drugod po svetu. Poleg TV in filmske produkcije uspešno posluje tudi na drugih področjih, kot so turizem in trajnostni razvoj v smislu razvoja zelenih tehnologij  in pametnih mest. Trenutno je lastnik ali solastnik več kot osemdesetih podjetij.

Abdulah Sahab
direktor mednarodnega telekomunikacijskega podjetja iz Saudske Arabije

Mihael Cigler
predsednik združenja lobistov Slovenije in  lastnik lobističnega podjetja MCA Global

Mateja Regvat
direktorica komerciale v podjetju EUROGRAF

Laura Rednak
izvršna direktorica podjetja Plastika Skaza
 
 

Program je vodil Igor Bračič, glasbeni gost večera pa je bil 6pack Čukur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avtor: Ana Anžej, 25.3.2016
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!