NOVICA


PC Standard otvorili s podjetniškim vikendom

V enem samem vikendu je nastalo devet podjetniških idej – zmagovalna ekipa Mignumi je prepričala z prenosnim smoothie maker-jem.V petek, 25. septembra, je nov Podjetniški center Standard v Velenju odprl vrata 49-im mladim iz SAŠA regije in širše okolice, ki so do nedelje aktivno razvijali svoje podjetniške ideje. Namen projekta, ki ga je pripravil SAŠA inkubator v sodelovanju z Mestno občino Velenje in Šaleškim študentskim klubom, je bil, spodbuditi mlade, da začnejo razmišljati o podjetništvu in naredijo korak naprej pri razvoju svojih idej.Celoten dogodek sta vodila Urban Lapajne - Tovarna podjemov in Islam Mušić – Štart:up Velenje, ekipe pa je na predstavitve pripravljal Matija Goljar – Ustvarjalnik.V petek so posamezniki predstavili svoje ideje, na podlagi katerih so se formirale ekipe, ki so ob pomoči predstavnikov Start:up skupnosti in zunanjih mentorjev rasle in bile v nedeljo pripravljene na zaključno predstavitev članom komisije in širši javnosti.


Zmagovalna ekipa prepričala s prenosnim aparatom za pripravo smoothijev

Komisijo predstavnikov občine, gospodarstva in start:up skupnosti je najbolj prepričala ekipa Mignumi. Predstavili so inovativen produkt, ki omogoča pripravo zdravih in svežih obrokov kjerkoli že ste. Gre za žepno različico aparata za pripravo smoothi-jev, ki za svoje delovanje ne potrebuje električnega napajanja, saj njegov motor poganjajo baterije.


 

Drugo mesto sta si delili ekipi IndustrialAdrenaline in Interactive

IndustrialAdrenaline so zmagovalci Poletnega turistično-podjetniškega kampa, ki je potekal prejšnji mesec v Velenju. Nadgradili so idejo o adrenalinskem tematskem parku, ki je edinstven zaradi okolja, v katerega je postavljen.  Ekipa namerava na ugrezninskem območju ob Velenjskem jezeru in na objektih nekdanje klasirnice rudnika postaviti tematsko obarvan adrenalinski park. Projekt predvideva postopen razvoj parka, prvi korak pa bo postavitev zipline-a med rudniškim stolpom in obalo jezera.Ekipa Interactive je najmlajša ekipa dijakov Šolskega centa Velenje, ki je navdušila z predstavitvijo aplikacije, ki ustvarja interaktivno navidezno okolje za predstavitev izdelkov, lokacij ali celo učenje.

Predstavljenih devet podjetniških idej

Vseh 9 ekip se je predstavilo z odličnimi idejami, za katere so tekom delovnega vikenda razvili izhodiščne poslovne modele, ki služijo kot odličen temelj za naprej.

1.    IndustralAdrenaline - doživetje adrenalina na industrijskih objektih
2.    BandIT - portal za povezovanje mladih bendov z organizacijami
3.    Mignumi - prenosni smoothie maker
4.    TrailRuning - aplikacija za odkrivanje novih tekaških prog, ki temelji na tekmovalnosti uporabnikov
5.    Interactive - interaktivna aplikacija, ki uporabnika popelje v virtualni svet
6.    Eventer - spletna stran za personalizirano organizacijo dogodkov
7.    Extreme box climbing - kocka za plezanje v vseh vremenskih pogojih
8.    Esteta - moda za dive - privlačna obutev za zenske z močnejšimi postavami
9.    ChandelAir - luč z integriranim prezračevalno filtrirnim sistemomUdeleženci so bili nad dvodnevnim napredkom in koristnimi predavanji navdušeni, podjetniški vikend pa je s tem postal odlično izhodišče za nadaljnji razvoj novih potencialov SAŠA regije.

Fotografije: Laura Kotnik
 
Avtor: Ana Anžej, 28.9.2015
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!