NOVICA


Roadshow Velenje-predstavitev financiranja start-upov

 
V petek, 4. septembra je v Velenju potekal tako imenovan Roadshow, kjer sta Urban Lapajne in Aljoša Huber predstavila možnosti financiranja start-up podjetij s 75.000 € ali 200.000 € semenskega kapitala. Jesenska razpisa za produkta Slovenskega podjetniškega sklada SK75 in SK200 inovativnim start-upom omogočata pridobiti 75.000 € konvertibilnega posojila ali 200.000 € javne lastniške investicije ter vključitev v pospeševalniška programa Start:up Geek House in Go:Global Slovenia. Zadnji rok za oddajo prijav v pred-selekcijski postopek za oba produkta je četrtek, 10. september.
 

Časovnica od pred-selekcije do prijave na razpis

Inovativna start-upi, ki se bodo potegovala za konvertibilno posojilo v višini 75.000 € ali javno lastniško investicijo v višini 200.000 €, bodo morali prijave v postopke pred-selekcije za oba produkta (SK75 in SK200) oddati najpozneje do 10. septembra, časovnico celotnega procesa pa objavljamo v spodnji tabeli:
 


Na kateri razpis se prijaviti?

Produkta SK75 in SK200 sta namenjena različnim fazam rasti in ravoja inovativnih start-up podjetij s potencialom globalne rasti. Prav tako sta oba pospeševalniška programa – Start:up Geek House in Go:Global Slovenia prilagojena specifičnim izzivom, s katerimi se podjetniki soočajo v posamezni razvojni fazi.
 

Tabela za pomoč pri izboru in prijavi na produkte

*Slovenski podjetniški sklad
**natančna starost podjetja je opredeljena v razpisni dokumentaciji
 

SK75 za podjetja, ki iščejo svoj »product-market fit«

Konvertibilno posojilo v višini 75.000 EUR je torej namenjeno podjetjem, ki so s testiranjem na trgu že potrdili obstoj problema in zanj razvili prototip ali minimalno sprejemljiv produkt (MVP), investicijska sredstva pa potrebujejo za navezovanje stikov s potencialnimi kupci, nadaljnje testiranje hipotez in funkcionalnosti, tržne raziskave in dokončanje razvoja produkta skladno z zahtevami trga. 
 

Podjetje mora biti registrirano do prijave v pred-selekcijo

Za produkt SK75 se lahko potegujejo inovativna mikro in mala start-up podjetja, mlajša od treh let (od datuma registracije do oddaje vloge), sicer pa mora biti podjetje registrirano najpozneje do oddaje prijave v pred-selekcijo, torej najpozneje do 10. septembra 2015. Pri produktu SK75 ni zahteve po sočasni prisotnosti dodatnega zasebnega investitorja, vendar podjetja, ki ga imajo, pridobijo dodatne točke.
 

Pospeševalniški program Start:up Geek House

Pospeševalniški program Start:up Geek House, v katerega po podpisu pogodbe s Slovenskim podjetniškim skladom vstopijo prejemniki investicije SK75, v intenzivnem 3 mesečnem izobraževalnem programu podjetnikom zagotavlja:
  • pridobitev najsodobnejših podjetniških znanj za izgradnjo vitkega, agilnega podjetja,
  • delo in učenje z vrhunskimi start-up mentorji,
  • »co-working« prostore,
  • administrativno-strokovno podporo,
  • medijsko prepoznavnost oz. promocijo doma in tujini ter
  • pomoč pri nadaljnjem iskanju potencialnih partnerjev in strank v mednarodnem prostoru. SK200 za začetek hitre globalne rasti

Javna lastniška investicija v višini 200.000 EUR je namenjena podjetjem, ki so že našla svoj ”product-market fit”. Imajo že dokončan izdelek, ki ga prodajajo na trgu, imajo zasebnega investitorja, ki ob sočasnem vstopu Slovenskega podjetniškega sklada zagotovi najmanj 40.000 EUR kapitala, in se pripravljajo na pridobitev večje investicijske runde s strani skladov tveganega kapitala. 
 

Pospeševalniški program Go:Global Slovenia

Odgovore na specifične izzive hitre rasti bodo prejemniki investicije SK200 dobili v pospeševalniškem programu Go:Global Slovenia, v katerem se bodo pripravili na mednarodno investicijo in pridobili osebnega start-up mentorja ter prilagojen izobraževalni program za pomoč pri profesionalni organizaciji podjetja.
 
Program Go:Global Slovenija zajema tudi celotno administrativno pomoč, dostop do ugodne infrastrukture po Sloveniji, dostop do mreže domačih in mednarodnih investitorjev, aktivno promocijo doma in v tujini ter povezave z različnimi mednarodnimi globalnimi start-up središči po svetu.  
 

Investicije SK prejelo že 30 start-upov!

V lanskoletnem jesenskem in letošnjem pomladnem krogu je investicijo Slovenskega podjetniškega sklada SK75 in SK200 pridobilo skupaj že 30 start-up podjetij. Njihove kratke zgodbe so objavljene na startup.si, med njimi pa so tudi ADORA-MED, Chipolo, Datafy.it, Travelstarter in Trainers4me, ki že žanjejo prve vidnejše uspehe doma in v tujini. 

Imate še kakšno vprašanje ali dilemo?

Če imate pred prijavo oz. udeležbo na roadshow dogodku še kakšno dodatno vprašanje ali dilemo, nam pišite na faq@startup.si.
 

Program omogočajo

Organizator
Program sofinancirata

 

Avtor: , 5.9.2015
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!