NOVICA


Podjetniško potepanje po SAŠA regiji

 

Mladi podjetniki dokazali, da je v SAŠA regiji ogromno potenciala

Pet novih turističnih produktov je nastalo v petih dneh - zmagovalni projekt pa predvideva investicijo v razvoj najbolj ekološko degradiranega območja - tam bi lahko kmalu nastal industrijski adrenalinski park.

Od ponedeljka 24. avgusta do petka 28. avgusta je 32 mladih podjetnikov iz vse Slovenije na Start up poletnemu kampu Podjetniško potepanje razvilo nove turistične produkte in jih tudi ponudilo gostom. Namen projekta, ki ga je pripravil SAŠA inkubator v sodelovanju z Ustvarjalnikom ter Mladinskim odborom Turistične zveze Velenje, je bil, da se v regiji izboljša turistična ponudba.Mladi udeleženci so prva dva dneva namenili obisku različnih turističnih destinacij in ponudnikov, nato pa so tri dni razvijali svoje poslovne zamisli in jih v testni obliki tudi ponudili turistom. Ekipe so tako med drugim postavile 30 metrsko vodno drčo na velenjski plaži, izdelale koncept "hotela z vsemi zvezdicami" - glamping hišice s stekleno streho in pogledom v nebo, in portala, ki združuje ponudnike psom prijaznih turističnih destinacij iz regije.

Zmagovalna ekipa načrtuje izgradnjo industrijskega adrenalinskega parka

Komisijo predstavnikov turističnih ponudnikov, podjetniškega inkubatorja, razvojnih agencij in občin iz regije je najbolj prepričal projekt IndustrialAdrenaline. Ekipa namerava na ugrezninskem območju ob Velenjskem jezeru in na objektih nekdanje klasirnice rudnika postaviti tematsko obarvan adrenalinski park. Projekt predvideva postopen razvoj parka, prvi korak pa bo postavitev zipline-a med rudniškim stolpom in obalo jezera."Stroške projekta ocenjujemo na nekaj več kot 80.000 EUR, kar nameravamo financirati z zasebnimi investitorji. V primeru, da bomo uspešni, lahko že naslednje leto produkt ponudimo turistom." je povedala predstavnica ekipe Nela Halilović. Člani ekipe verjamejo, da lahko že v prihodnji sezoni privabijo 10.000 gostov. "Sčasoma lahko ponudbo adrenalinskih doživetij dopolnjujemo. Naša vizija je, da v nekaj letih na tem mestu nastane eden največjih tematskih parkov v tem delu Evrope," je še dodala.

Širjenje zavedanja, da mladi lahko sami razvijejo poslovne ideje

Udeleženci in gostje so se strinjali, da je največji pomen dogodka druženje s podobno mislečimi ljudmi in navezovanje stikov. V petih dneh so skupaj dokazali, da je kljub vseprisotnem pesimizmu možno v zelo kratkem času doprinesti k obstoječi turistični ponudbi regije in razviti veliko število dobrih idej. Organizatorji dogodka zaradi izjemnega odziva načrtujejmo njegovo ponovitev v naslednjem letu. 
Avtor: Ana Anžej, 29.8.2015
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!