NOVICA


Uspešen zaključek spomladanske sezone Štart Up Velenje z gosti iz Kolorada

Podjetniška delavnica se je odvijala 12. in 13. junija v Velenju, mladi (bodoči) podjetniki pa so na njej spoznavali inovativne metode razvijanja in uresničevanja podjetniških idej ter načine prodornega javnega nastopanja in argumentiranja pred (potencialnimi) kupci in investitorji. Petkov družabni večer je s pestrim naborom norih in po svoje neuresničljivih poslovnih idej dokazal, da mladi zaznavajo družbene probleme in s svojimi kreativnimi procesi v razvoju poslovnih idej zanje iščejo rešitve.

George Deriso, ki je Slovenijo, skupaj s svojim sinom Lukasom, obiskal prvič, pravi: "Navdušen sem nad vašo državo in z veseljem bi živel tukaj. Narava je čudovita, ljudje še bolj! V Slovenijo sem prišel na pobudo Ustvarjalnika kot mentor in vesel sem, da sem se lahko tu od mladih naučil veliko novega."

Eva Klepec, vodja podjetniške skupnosti Štart Up Velenje, je po dogodku povedala: "Ponosni smo lahko na zgodbo, ki jo pišemo skupaj z Ustvarjalnikom. Tokratnega dogodka se je udeležilo lepo število 'starih Štartupovcev'. Najbolj pa sem vesela novih obrazov in pozitivnih odzivov, saj to pomeni, da gremo v pravo smer. Do septembra odhaja Štart Up na počitnice. Za nas bodo delovne. V poletnih mesecih bomo zbrali mnenja udeležencev naših preteklih dogodkov in na podlagi tega pripravili program za novo sezono."

Janja Kotnik je po sobotni delavnici povedala: "Splačalo se je priti, saj so dogodki vsakič boljši. Delavnica z g. Derisom je res presegla moja pričakovanja."

Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika - podjetniškega peskovnika, kjer mlade spodbujajo in učijo sodobnih pristopov k podjetništvu - meni, da "podjetništvo ne pozna starostnih in geografskih omejitev," ter da "imamo danes v Velenju v mnogih pogledih boljše možnosti za ustvarjanje uspešnih mednarodnih podjetniških zgodb, kot marsikje v Evropi ali čez lužo."

Dogodek so zaključili z dogovorom o sodelovanju med organizatorji dogodka, Štart Up Velenje in Ustvarjalnikom, ter SAŠA inkubatorjem, ki septembra napoveduje otvoritev Podjetniškega centra Standard.

 
Avtor: , 13.6.2015
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!