NOVICA


Na podjetniškem vikendu Velenje slavila ekipa ShopApp

 
Od petka, 27. marca do nedelje, 29. marca, je v Mladinskem hotelu Velenje v okviru SAŠA inkubatorja in Mestne občine Velenje potekal podjetniški vikend, kjer so udeleženci aktivno razvijali svoje ideje in jih v samo treh dneh pripeljali do delujočih prototipov. Udeležba je bila visoka, prijav je bilo več kot 60, obiskovalci pa so bili zelo raznoliki - tako tehniki in naravoslovci, kot tudi družboslovci.


Zanimivo dogajanje

Prvi dan je podjetniški vikend minil v znamenju aktivne in zanimive predstavitve idej in formiranja ekip, ki so ideje tekom vikenda razvile.

V soboto so udeleženci svoj dan začeli že zgodaj zjutraj, saj so nadaljevali z razvojem svojih idej in začeli z delom na prvem prototipu. Podjetniškim ekipam so s svojimi nasveti pomagali tudi podjetniški mentorji, ki so še dodatno popestrili pestro sobotno dogajanje. Iz področja trženja je svetovala Irena Ograjenšek iz Ekonomske fakultete v Ljubljani, iz področja marketinga Žiga Brodnik iz AV studia, Jasna Klepec iz SAŠA ORE je pokrila področje podjetništva, na vprašanja iz IT-ja so dogovarjali Jure Žove, Peter Peer in Tadej Oremuž, iz podjetja Mega M je na področju IKT-ja svetoval Matej Meža, design je pokrival Bojan Pavšek iz OPA celice, Urška Kljajič je svetovala kako uspešno sodelovati z javnostmi, o razvoju turističnih produktov pa je svetoval direktor term Olimia Vasja Čretnik.


Nedelja je minila v znamenju zadnjih korektur in intenzivnih priprav na zaključni pitching. Udeležence je skozi celoten postopek priprave vodil direktor Ustvarjalnika in poznavalec start:up parketov Matija Goljar.


Nagrade v vrednosti 6000 €

Sledila je težko pričakovana zaključna predstavitev idej. Vse predstavljene ideje so po vikendu aktivnega in napornega dela dosegle očiten napredek, ekipe so same sebe brez dvoma presegle. Določitev zmagovalcev je bila težka naloga, a je po dolgem tuhtanju slavila ekipa ShoppApp, ki so razvili idejo aplikacije, ki bo na enem mestu združevala vse kupone za popuste in je namenjena ljudem, ki ne marajo promocijskih letakov, si pa vseeno želijo kupone za popuste. Drugo mesto je zasedla ekipa Doživetje v Kaščah na vrhu, ki turistom ponuja popoln oddih v restavriranih samooskrbnih kaščah in vrnitev v čas, ko so ljudje živeli v sožitju z naravo in se na ta način tudi preživljali. Tretje mesto pa je pripadlo ekipi ActiveVacation, ki je razvila aplikacijo, ki turistu predlaga vse aktivnosti, ki mi jih določena destinacija ponuja. Rešitev povezuje lokalne turistične ponudnike, poznavalce lokalnih poti in turiste.Nagrade v vrednosti 3.500 €, 1500€ in 1000€ je podelil župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, ki je izrazil navdušenje nad inovativnimi idejami in udeležence povabil tudi v nove prostore SAŠA inkubatorja, ki bodo odprli svoja vrata v septembru.
 


Enajst zanimivih podjetniških ekip


Vseh 11 ekip se je predstavilo z odličnimi idejami, za katere so tekom delovnega vikenda razvili izhodiščne poslovne modele, ki služijo kot odličen temelj za naprej. Na vikendu so svojo se razvijale ideje:  

1.    ActiveVacation, aplikacija, ki ponuja informacije o možnostih aktivnostih na določeni destinaciji;
2.    Doživetje v kaščah na vrhu, turistični produkt, ki bo gostu ponujal oddih v renoviranih samooskrbnih kaščah;
3.    Escape the nightmare, soba po vzoru znanih escape-rooms, ki bo tematsko obarvana in bo vključevala tudi faktor strahu;
4.    Lotus, spletna stran, ki bo ponujala celovito podporo in informacije ženskam, ki se soočajo z nenačtrovano nosečnostjo;
5.    Naj kamp, idejna zasnova kampa ob jezeru, ki bo ponujal animirano varstvo in delavnice za otroke;
6.    Obleči se, spletni portal za naročilo oblačil po meri;
7.    Reprodukcijski center za živali, center, ki ponuja ozko usmerjeno dejavnost veterinarske medicine s poudarkom na reprodukciji;
8.    ShopApp, aplikacije, ki bo na enem mestu združevala vse kupone za popuste;
9.    Save – walkie, palica za slepe in slabovidne, ki jih s pomočjo senzorja opozori na ovire z vibracijo;
10.  Quick shoppers, hitri nakupovalni voziček, ki ima vgrajen čitalec črtnih kod in sam sestavlja račun;
11.  Skuli, interaktivna predstavitev šole z zanimivimi informacijami.

Udeleženci so bili nad dvodnevnim napredkom in koristnimi predavanji navdušeni, podjetniški vikend pa je s tem postal odlično izhodišče za nadaljnji razvoj novih potencialov SAŠA regije.
Avtor: Ana Anžej, 29.3.2015
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!