Mesto priložnosti

Velenje je sodobno evropsko mesto, ki ga odlikuje medkulturna odprtost. Leži v vzhodnem delu Šaleške doline na nadmorski višini 396 metrov. Je eno najmlajših slovenskih mest, v katerem živi skoraj 33 tisoč prebivalcev, kar ga uvršča na 5. mesto med slovenskimi občinami glede na število prebivalcev.
 
Velenje je zaposlitveno, upravno in izobraževalno središče Savinjsko-šaleške regije. S svojo moderno arhitekturno izbranostjo je Velenje drugačno od drugih slovenskih mest. Ni zraslo iz starega mestnega jedra, nima strnjenih ulic, odprto in zeleno postavlja nova merila. Očarajo ali začudijo zlasti prosto stoječi objekti z ravnimi strehami, velike zelenice, obširna območja, namenjena pešcem. Velenjska urejenost in gostoljubje sta bila nagrajena že mnogokrat – v državnem in mednarodnem merilu.
 
Velenje je mesto velikih gospodarskih sistemov (Gorenje, Premogovnik Velenje, Esotech in drugi),  opremljeno s sodobno infrastrukturo. Je eno izmed najmočnejših gospodarskih središč Slovenije. Stebri velenjskega gospodarskega razvoja so energetika, kovinsko-predelovalna in gradbena industrija,  v zadnjem času pa tudi specializirane storitve s področja okoljskih tehnologij, industrijskega dizajna in IKT. Je mesto priložnosti, sožitja, športa, kulture in glasbe. Velenje je otrokom, invalidom in okolju prijazno mesto. Zgovorno je z zanimivo zgodovino, bogato s kulturnozgodovinskimi spomeniki in naravnimi znamenitostmi, predvsem pa z dogodki in ljudmi, ki vas prijazno vabijo in z veseljem pričakujejo.

 

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!