OPIS DOGODKA


Potenciali krožnega gospodarstva v Savinjski regiji

9. maj 2017, ob 10:00 /Podjetniški center Standard
Vabimo vas na posvet Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije z naslovom: Potenciali krožnega gospodarstva v Savinjski regiji, ki bo v torek, 9. maja 2017, s pričetkom ob 10. uri v Podjetniškem centru Standard v Velenju, Šaleška cesta 2 a, 3320 Velenje. Posvet v sklopu regijskega obiska Vlade Republike Slovenije v Savinjski regiji organizira Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije v sodelovanju s Savinjsko – Šaleško gospodarsko zbornico.

Prehod v zeleno gospodarstvo predstavlja priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij in storitev, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja. Je priložnost za rast in krepitev mednarodne konkurenčnosti gospodarstva ob hkratnem znižanju okoljskih tveganj, ki negativno vplivajo na kakovost življenja in blaginjo ljudi. Pri tem je ključno razvijati krožne modele gospodarstva, ki pa zahtevajo povezan in celostni pristop, pri čemer je ključno sodelovanje vseh relevantnih deležnikov. V Sloveniji že imamo veliko primerov dobre prakse, od katerih se želimo tudi učiti. Veliko potenciala za bolj učinkovito delovanje in doseganje zastavljenih ciljev prehoda v zeleno gospodarstvo je zato v krepitvi sodelovanja vseh deležnikov v naši družbi za razvijanje inovativnih rešitev.

Vlada Republike Slovenije je oktobra 2015 sprejela Okvirni program za prehod v Zeleno gospodarstvo in ustanovila medresorsko delovno skupino za koordiniranje aktivnosti programa. Na konstitutivnem srečanju Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije, ki je potekalo 3. oktobra 2016 na Brdu pri Kranju, so k sodelovanju že pristopili številni deležniki iz področja gospodarstva, stroke, nevladnih organizacij in lokalnih skupnosti. Prav tako so bili do sedaj v okviru vladnih obiskov na terenu izvedeni štirje regionalni posveti v Mariboru, Ravnah na Koroškem, Kočevju in Novi Gorici.

Partnerstvo želimo še bolj približati tudi lokalnim in regionalnim deležnikom ter njihovim specifičnim potencialom in priložnostim, zato vanj vabimo vse deležnike na regionalni in lokalni ravni. Še posebej vabimo predstavnike iz gospodarstva, lokalnih skupnosti, stroke in civilne družbe, ki želijo aktivno sodelovati in prispevati k sooblikovanju rešitev in drugih aktivnosti prehoda v zeleno gospodarstvo. Več informacij o prehodu v zeleno gospodarstvo z izpostavljenimi razvojnimi potenciali za zeleno, pametno in učinkovito gospodarstvo je dostopno na povezavi.

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava, najkasneje do 8. 5. 2017 na elektronski naslov: klavdija.merc@gov.si.
 

Program posveta

 
10.00 – 10.15 Pozdravni nagovori
 
  Bojan Kontič, župan, Mestna občina Velenje
  mag. Franci Kotnik, direktor, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica
  Tadej Slapnik, državni sekretar, Kabinet predsednika vlade Republike Slovenije
  Irena Majcen, ministrica, Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije
  Zdravko Počivalšek, minister, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije
10.15 – 10.45 Predstavitev ukrepov spodbujanja gospodarstva in zaposlovanja s poudarkom na področju krožnega gospodarstva
 
  Marija Čebular Zajec, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije
  Tanja Bolte, direktorica, Direktorat za okolje, Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije
  Tanja Bogataj, državna sekretarka, Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije
  Klemen Potisek, državni sekretar, Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije
10.45 – 11.00 Strateško inovacijsko razvojno partnerstvo (SRIP) za Krožno gospodarstvo: partnerstvo, povezovanje in inovacijske priložnosti
  mag. Aleksandra Podgornik, direktorica, Štajerska gospodarska zbornica
dr. Dragica Marinič, koordinatorica SRIP – Krožno gospodarstvo, Štajerska gospodarska zbornica,
11.00 – 11.15 Odmor in mreženje
 
11.15 – 12.15 Okrogla miza s predstavniki primerov dobrih praks krožnega gospodarstva v regiji
  Mojca Kert in Tanja Šepul, Petrol Energetika, Izraba odvečne energije iz industrije za ogrevanje mesta Ravne na Koroškem
  Emil Šehić, Zeos d.o.o., E odpadki v krožnem gospodarstvu
  Marko Krajner, EPEA Switzerland GmbH, CRADLE TO CRADLE projekti kot potencial za podjetja Savinjske regije
12.15 – 12.30 Razprava in zaključki posveta
 

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Ana Anžej
SAŠA inkubator
T:
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!