OPIS DOGODKA


Kako nam je uspelo pridobiti financiranje SPS

19. februar 2016, ob 18:00 /Podjetniški center Standard
Ta petek bomo ob 18. uri gostil dve start:up ekipi, ki sta uspešno pridobili financiranje s strani Slovenskega podjetniškega sklada.
 

Viar (prejemniki SK 75)

Podjetje, ki deluje na področju virtualne resničnosti (VR), razvija in izdeluje lastna VR očala ter virtualno resničnost za poslovne namene.

VIAR razvija in proizvaja očala za virtualno resničnost ViarBox, ki jih vstavimo v pametni telefon. Senzorji telefona zaznajo gibanje (pospeškomer in žiroskop), zaslon telefona prikazuje dve sliki (eno za levo in eno za desno oko), leče v telefonu pa povečajo sliko iz zaslona oz. vidni kot. Tako lahko uporabnik doživi virtualni sprehod čez katerokoli navidezno lokacijo, naj bo to zabaviščni park z vlakcem smrti, vesoljska pokrajina iz znanstveno fantastičnega filma ali podvodni morski svet.Očala ViarBox spadajo v najcenejši razred VR očal iz plastificiranega kartona, ki stanejo 20 EUR, hkrati pa so edina na globalnem trgu, ki so popolnoma zložljiva in jih ni treba sestavljati. Zanimiva so predvsem za kupce, ki jih potrebujejo za marketing oz. inovativno ter učinkovito promocijo blagovnih znamk. Hkrati razvijajo po meri narejene aplikacije za različne virtualne izkušnje, celoten paket - torej očala in aplikacijo pa želijo uveljaviti kot sodobno marketinško orodje. Tako so tudi njihove stranke v glavnem marketinške agencije in podjetja, ki razvijajo vsebine za virtualno resničnost.
 

Brihteja (prejemniki P2)

Brihteja je v nekaj letih zrasla od brihtne ideje do enega od zmagovalcev na Deloittovi lestvici vzhajajočih zvezd v centralni in vzhodni Evropi. So podjetje, ki strankam pomaga na enostaven ter cenovno in tehnično učinkovit način reševati probleme na IT področju. Na vsakem koraku spodbujajo inovativnost in odprte tehnologije. 

Ne zamudi priložnosti, da spoznaš uspešne podjetnike in pridobiš informacije iz prve roke kako se pripraviti na razpis Slovenskega podjetniškega sklada.
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Ana Anžej
SAŠA inkubator
T:
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!