OPIS DOGODKA


Erasmus za mlade podjetnike

14. maj 2019, ob 15:00 /Podjetniški center Standard
 
Program Erasmus za mlade podjetnike nudi bodočim in novim podjetnikom priložnost, da se učijo od izkušenega podjetnika, ki vodi malo ali srednje veliko podjetje (MSP) v eni izmed sodelujočih držav EU in nekaterih izven EU. Program omogoča izmenjavo izkušenj med novimi in izkušenimi podjetniki, olajša dostop do novih trgov in iskanje možnih poslovnih partnerjev, izboljšuje povezovanje poslovnežev in MSP, omogoča izkušenim podjetnikom, da vzpostavijo nove trgovske stike in izvejo več o poslovnih priložnostih v drugi državi EU. Novi podjetniki pridobivajo in si izmenjujejo znanje ter poslovne zamisli z izkušenim podjetnikom, pri katerem se usposabljajo in z njim sodelujejo od min. 1 do max. 6 mesecev. Izmenjavo bodočemu ali mlademu podjetniku delno financira Evropska komisija v obliki mesečnih pavšalnih sredstev, ki se določijo glede na standard bivanja države v kateri poteka usposabljanje.

Cilj projekta OPEN EYE 11 je, da v 3 letih omogočimo izvedbo 36 Erasmus podjetniških izmenjav bodočim in mladim slovenskim podjetnikom v tujino oz. tudi tujim mladim podjetnikom gostovanje pri izkušenih podjetnikih v Sloveniji.

Več informacij o programu je na voljo na spletni strani: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/ 

Kdo lahko sodeluje? 

Bodoči, novi podjetniki in izkušeni podjetniki. Starostne omejitve ni!
 
-   “Novi podjetniki” so tisti, ki resno načrtujejo ustanovitev lastnega podjetja ali pa so že ustanovili lastno podjetje v zadnjih treh letih.
-   “Izkušeni podjetniki” pa morajo biti lastniki ali upravljavci malega ali srednje velikega podjetja več kot 3 leta v eni izmed sodelujocih držav.
 
Kako se vključiti v program?
  • Potrebna je elektronska prijava v angleškem jeziku h kateri je potrebno priložiti osnutek poslovnega načrta (v slovenščini) in življenjepis (v angleščini). E-prijava se opravi tukaj: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/page.php?cid=19
  • Rokov za prijavo ni! Kandidati se lahko prijavijo kadarkoli!
K predstavitvi smo povabil tudi bodočo mlado podjetnico iz Velenja, Nadjo Osojnik, ki je trenutno že na Erasmus usposabljanju v tujini (Anglija), in bo predstavila svojo izkušnjo iz “prve roke”. 
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Ana Anžej
SAŠA inkubator
T:
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!