OPIS DOGODKA


ABC BLOCKCHAIN-a

22. november 2017, ob 16:00 /Podjetniški center Standard
 


Kripto valute, pametne pogodbe, e-volitve, e-korporativno vodenje podjetij ... O tehnologiji veriženja podatkovnih blokov (ang. »blockchain«) se upravičeno govori kot o tehnologiji, ki bo za nekatere procese v javnem in zasebnem sektorju imela učinke podobnih razsežnosti, kot jih je imel internet za marketing. Industrija 4.0. je že v polnem razmahu in blockchain postaja njen vedno pomembnejši steber.

Kako trgovati s kripto valutami? Zakaj je Onecoin ponzijeva shema in zakaj Bitcoin ni? Zakaj so Švedi svojo zemljiško knjigo prenesli na blockchain? Kako izgleda množično investiranje na steroidih? Kaj pomeni tokenizacija nepremičnin in drugih sredstev? To so le nekatera vprašanja, na katera bomo odgovorili na delavnici »ABC blockchaina«.
 

Program:

PRVI DEL – dr. Peter Merc

Kaj je blockchain:
- kako deluje in zakaj je revolucionaren;
- aplikativna vrednost blockchaina v javnem in zasebnem sektorju: e-volitve, pametne pogodbe, pametna oporoka;
- povezovanje z drugimi disruptivnimi poslovnimi modeli in tehnologijami: delitvena ekonomija, internet stvari, umetna intelegenca.

Kripto valute:
- kako vemo kdaj gre za kripto valuto in kdaj za ponzijevo shemo;
- pregled nekaj najbolj popularnih kripto valut  in njihove funkcionalnosti (Bitcoin, Ether, Ripple).

ABC trgovanja s kripto valutami:
- kripto borze (katera, zakaj);
- kako skrbeti za kripto premoženje: hladna denarnica (»cold wallet«);
- česa se paziti pri investiranju (npr. »phishing«).

ODMOR

DRUGI DEL – Bojan Oremuž

Izdaje virtualnih valut (»Initial coin offering« ali »ICO«):

- kako zbrati 10 mio EUR v 5 minutah - fenomen množičnega zbiranja sredstev;
- kako poteka postopek izdaje;
- »red flags« - kako ločiti dobre projekte od slabih;
- »case study« nekaterih uspešnih ICO projektov.

Predstavitev projekta EMMARES
Vsi smo včasih v vlogi prodajalca, ki mu je cilj najti nove stranke, ki jih zanima naša storitev ali produkt. Vemo pa, da je postopek pridobivanja zahteven in dolg. Nekateri se včasih zatečejo k pošiljanju na javne liste, kar prejemniki zaznavamo kot spam.
EMMARES korenito spreminja področje Email marketinga in za korektno oceno kvalitete prejetega maila nagradi prejemnika z EMA žetonom. Na tak način imajo prejemniki možnost izbirati vsebine po njihovem interesu, medtem ko pošilajtelje sili k izboljšanju vsebine in zdravemu pošiljanju, v zameno pa dobijo mnogo širši krog kupcev, kot bi jih s klasičnimi metodami.
Končni efekt je zmanjšanje spama, zmanjšanje kvantitete in povečanej kvalietet Email marketing sporočil ter možnost velikega povečanja ciljne baze prejemnikov za pošiljatelje z odlično ocenjeno vsebino.

Sistem EMMAREs temelji na Ethereum blockchainu, ICO pa je predviden v februarju 2018.

Tokenizacija – prihodnost ekonomije:
- kaj pomeni tokenizacija;
- kako bo izgledala ekonomija prihodnosti

Diskusija, vprašanja & odgovori

 


O dr. Petru Mercu

Peter Merc je doktor prava. Ukvarja se pravnimi vidiki disruptivnih poslovnih modelov (delitvena ekonomija) in novih tehnologij (blockchain) ter z digitalizacijo finančnih storitev. Po bančni karieri v NLB d.d. in Hypo Alpe Adria banki d.d. je ustanovil svoje podjetje Lemur Legal d.o.o., ki svetuje IT podjetjem in startupom pri različnih pravnih vprašanjih. Peter je partner v več podjetjih, ki se ukvarjajo s fintech-om, kriptovalutami in z drugimi rešitvami na tehnologiji blockchaina. Poleg tega je sopredsedujoči komisiji za krožno gospodarstvo in delitveno ekonomijo pri Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji ter član delovne skupine za tehnologijo blockchain v okviru digitalne koalicije Vlade Republike Slovenije. Objavil je več kot 40 strokovnih prispevkov na temo gospodarskega, bančnega in finančnega prava. Kot predavatelj/panelist je sodeloval na več strokovnih dogodkih ter ima status gostujočega strokovnjaka na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru.


Udelžba na dogodku je breplačna, ovezne so prijave na spodnji povezavi.
 
Operacijo delno financira Evropska unija Iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Prednostne naložbe: 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.
  

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Ana Anžej
SAŠA inkubator
T:
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!