Aktualno v mestu

19. junij 2019 @gorenje
Future 4.0 Meetup
11. junij 2019 @pcstandard
Štart:up večer Influencer 101
23. maj 2019 @pcstandard
Delavnica z Rokom Stritarjem

Vsi dogodki
 

PROGRAMI

Programi za podjetne talente

Start:up Velenje inovativnim in podjetnim posameznikom zagotavlja programe za iskanje, preverjanje, presojo in razvoj podjetniške ideje ter pomoč pri ustanovitvi podjetja

Dogodki in delavnice Svetovanje Nacionalni programi
 
 
 

Program za start-up podjetja

Podjetniškim ekipam, ki zaganjajo start-up podjetje, nudimo izvrstne podjetniške programe, osebno mentorstvo, dostop do vrhunskih podjetniških dogodkov in medijsko prepoznavnost

Start:up Geek House delavnice Aktivno mreženje Nacionalni programi 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!

PROSTORI

Startup-ovci v Velenju  svoje podjetniške ideje razvijajo v kreativnem in sodobno opremljenih prostorih Podjetniškega centra Standard. Prostori so opremljeni z najsodobnejšo IKT opremo ter opremo za hiter razvoj prototipov. Za inkubirana podjetja jje na voljo 12 pisarn v izmerah od 18 - 45 m2, s svojim skladiščnim prostorom in souporabo servisnih ter sejnih prostorov.  V  novem coworking prostoru, ki meri 145 m2,  lahko hkrati ustvarja 34 startup-ovcev. 

Za vsa proizvodno naravnana podjetja pa se v Stari vasi nahaja Poslovna cona Rudarski dom, v kateri se poleg pisarniških prostorov nahajajo tudi proizvodne hale.

 

 


 
Ustvarjamo kreativno poslovno okolje - Saša inkubator
 •  
  Karla Sitar  | direktorica, SAŠA inkubator, Velenje
  »Iščeš strokovno pomoč v obliki mentorstva, urejeno delovno okolje ter kreativno skupnost, ki ti bo pomagala pri razvoju ideje ali podjetja? Vse to ti ponujamo pri nas, pridruži se nam in skupaj bomo gradili uspešne zgodbe. Vse je v ljudeh!«
 

MENTORJI

En pogovor s pravim človekom ti lahko prihrani leta dela!

Uspešni podjetniki iz Velenja in SAŠA regije ti bodo pomagali pri razvoju tvoje podjetniške ideje. V okviru programov Start:up Geek House boš lahko pridobil svojega osebnega mentorja, ki ti bo stal ob strani pri težkih odločitvah in ti svetoval pri razvoju podjetja in njegove strategije.

Mentor ti lahko pomaga pri: Se vidite med mentorji? Ideje za nove mentorje
 

SKUPNOST

Podjetniki

 
Matej in Miran Meža
Mega M
Direktorja uspešnega podjetja Mega M, ki je vodilno na področju zlivanja sodobnih telekomunikacij, govornih in podatkovnih komunikacij, procesa, ki vodi v novo obdobje medosebnega komuniciranja. Več
Vsi startup podjetniki

Podjetja in skupine

 
Mega M d.o.o.
Informacijske tehnologije.
Mega M je vodilno podjetje na področju zlivanja sodobnih telekomunikacij, govornih in podatkovnih komunikacij, procesa, ki vodi v novo obdobje medosebnega komuniciranja. Več
Vsi startupi
 

Start:up Velenje v slikah

   

  O NAS


  Poslanstvo in vizija

  Start:up Velenje je skupnost inovativnih in podjetnih dijakov, študentov, mentorjev in ostalih insajderjev, ki ne čakamo na to, da nam prihodnost potrka na vrata. Start:up Velenje se razvija s pomočjo mentorjev in Podjetniškega inkubatorja SAŠA, ki skrbi za to, da sveže rojeni startupi niso prepuščeni ulici ali garažam. Start:up Velenje je del nacionalne mreže startup mest v Iniciative Start:up Slovenia.
  Skupnost Start:up Velenje je odprta vsem začetnikom v podjetniškem svetu, kot tudi uspešnim podjetniškim mačkom, ki svoja znanja in izkušnje predajajo naslednji generaciji - s skupnim ciljem: usmeriti inovativno energijo in znanje mladih v zagon novih podjemov, ki bodo vse pogoje za rast našli v Velenju – mestu priložnosti.
     Naši cilji

  Do leta 2020 smo si zadali ambiciozne cilje:
   

  50
  ustvariti 50 novih podjetij
  100
  vključiti v programe
  100 podjetniških ekip
  200
  ustvariti 200
  novih delovnih mest
   

  Nosilec programa   

  Partnerske inštitucije znanja:


    

  Regionalni partnerji:


    
   

  Medijski promotorji:


  Pobudnik in Infrastrukturni partner:   

  Nacionalni partnerji


   

  Javno sofinanciranje

  »Subjekti inovativnega okolja SAŠA 2018-2019«

  Aktivnosti SAŠA inkubatorja v okviru operacije SIO SAŠA 2018-2019 sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast; prednostne naložbe: »3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji«; specifičnega cilja: »3.1.1 Spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem start-up podjetij«.
   
  Namen operacije je financiranje izvajanja brezplačnih storitev za ciljne skupine v okviru subjektov inovativnega okolja  (v nadaljevanju: SIO), ki bodo z izvedbo aktivnosti oblikovali uravnoteženo programsko podporo za zagon, rast in razvoj podjetij ter s tem prispevali k:
  - povečevanju števila novoustanovljenih podjetij, predvsem tistih, ki dosegajo višjo dodano vrednost v primerjavi s slovenskim povprečjem;
  - povečevanju stopnje preživetja novoustanovljenih podjetij;
  - premagovanju ovir hitro rastočih podjetij. 
   
  Cilj operacije z vidika Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike je prispevati k specifičnemu cilju 3.1.1: »Spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem start-up podjetij«, prednostne naložbe 3.1. »Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji«.
   
  Predmet operacije je finančna podpora tistih aktivnosti SIO, ki zagotavljajo podporo ciljnim skupinam. Podpora ciljnim skupinam se zagotavlja s promocijsko motivacijskimi dogodki, informiranji in svetovanji, tematskimi delavnicami, mentoriranjem, z zagotavljanjem pomoči prek ekspertov in z upravljanjem portfelja ciljnih skupin.

  Več informacij: www.eu-skladi.si 
   

  MESTO

  Velenje je sodobno evropsko mesto, ki ga odlikuje medkulturna odprtost. Leži v vzhodnem delu Šaleške doline na nadmorski višini 396 metrov. Je eno najmlajših slovenskih mest, v katerem živi skoraj 33 tisoč prebivalcev, kar ga uvršča na 5. mesto med slovenskimi občinami glede na število prebivalcev.

  Več o Velenju Nagovor župana

   
   

  KONTAKT


  Ekipa Start:up Velenje

  You can fundamentally change your reaction to fear so that you can go places and do things that otherwise would be completely denied to you.
  / Chris Hadfield, astronavt
   
  Karla Sitar
  direktorica
  pošlji email
   
  Mateja Tisnikar
  administracija
  pošlji email
   
  Ana Anžej
  vsebina
  pošlji email
   
  Islam Mušić
  svetovanje
  pošlji email

  Naročite se na osebno svetovanje

  Start:up Velenje je pridružen član Iniciative Start:up Slovenija
  Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
  Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!